9. oktober 2015

Tag til Arktis på Kulturnatten

GEUS og DMI inviterer til Polar Basar

Piteraq-varsel i Tasiilaq er blandt temaerne,
 når DMI og GEUS inviterer til Kulturnat.
Grønland og Arktis kommer til at spille hovedrollen, når blandt andre DMI og GEUS inviterer til Kulturnat 9. oktober.

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet byder indenfor hos GEUS på Øster Voldgade 10, hvor videbegærlige nattevandrere kan møde eksperterne fra Danmarks Meteorologiske Institut, Energistyrelsen, Geodatastyrelsen og GEUS og høre om ministeriets aktiviteter i Arktis.

Piteraqen kaster nemt rundt med containere.
- Bo i polarlejr, smag og føl på Grønland, lyt til klimaet og isen, der smelter. Vask guld i minegangen under Østervold, grav fossiler ud af jorden og få spændende mineraler med hjem. Eller hvad med at prøve om du kan sejle en båd igennem grønlandsk farvand uden at støde på skær eller prøve kræfter med den berygtede Piteraq-vind i Grønland, lyder de lokkende toner fra institutionerne, der også byder på lidt godt til halsen i Frk. Smillas Spisested.

Spisestedet er Geocenter Danmarks Kantine, der er indrettet i et rum, hvor GEUS tidligere opbevarede borekerner fra Grønland og materiale fra det tidligere Kryolitselskab. Det var i det rum, hvor arkivscenen til Bille Augusts film "Frøken Smillas fornemmelse for sne" blev optaget.

Vindforvirrede istapper efter piteraqen.
Her kan man læse det omfattende program for Polar Basar.

GEUS er medlem af Arctic Business Network.

P.s. Et af programpunkterne handler om piteraq - den frygtede østgrønlandske føhnvind af orkanstyrke. Her kan man blandt andet se redaktørens billeder fra piteraqen i Tasiilaq 27. april 2013.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar