9. oktober 2015

Arctic fish business

Stor interesse for det arktiske fiskeri

Kvalitetsfisk og is hører sammen. Det tema blev
anslået af virksomheden Køle-Madsen fra Hirtshals ved
 indgangen til Aalborg Kongres- og Kulturcenter.
Arctic Business Network er stærkt repræsenteret på Danfish International i Aalborg. Det er en af verdens største fiskerimesser, og internationalt spiller Arktis en betydende rolle.

Fisk fra de arktiske farvande er efterspurgt over hele verden på grund af den høje kvalitet - og fiskeriet er da også det grønlandske hovederhverv.

Arrangørerne havde sørget for, at nogle af arktiske deltagere havde stande ved siden af hinanden, så messen kunne byde på et rigtigt arktisk hjørne. Her havde direktøren for Arctic Circle Business og Qeqqata Kommunias viceborgmester Gedion Lyberth travlt med blandt andet at uddele smagsprøver fra den nyeetablerede tangproducent i Sisimiut Maki Seaweeds. Egentlig er tang tænkt som en ingrediens i andre retter, men de rene varer faldt i god jord hos de mange interesserede messedeltagere.

Petrus Biilmann og Tønnes Berthelsen var klar til
at hjælpe grønlandske fiskere på Fanfish International.
Arctic Import, der blandt andet leverer proviant til trawlere kunne også melde om stor interesse, ligesom der var mange interesserede ved Aalborg Havns og Royal Arctic Logistics stand, hvor der blandt andet var mange spørgsmål til rederiets planer om fem nye skibe.

KNAPK - den grønlandske fisker- og fangerforening - deltog også.

- De fleste grønlandske fiskere besøger messen for at købe nyt grej eller både. Her er vi behjælpelig med blandt andet at løse de sproglige udfordringer, når man forhandler, sagde direktør Petrus Biilmann, der i øvrigt glæder sig over større rejekvoter og udsigten til, at torsken nu er vendt tilbage til Grønland.

- Det ser faktisk rigtig godt ud. Nu skal biologerne bare opdage det, sagde han med et smil.
Mange messedeltagere ville høre om Royal Arctic Lines nye skibe.
Viceborgmester Gedion Lyberth fra Qeqqata Kommunia
bød på smagsprøver på tang fra Maki Seaweed.
Medarbejderne fra Arctic Import glæder sig over
 fremgangen i det grønlandske fiskeri. - Når det regner på præsten,
drypper det jo på degnen, konstaterer de.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar