21. oktober 2015

Grønlandske råvarer populære i Grønland

Nu er årets kartoffelhøst ude i butikkerne

Nu er de årets grønlandske kartofler
 ude i de grønlandske butikker
.
De grønlandske forbrugere efterspørger grønlandske råvarer som aldrig før, men det kniber for detailhandelen med at følge med efterspørgslen:

- Vi har lige nu rensdyr, moskus, laks og lam i vores butikker udover vores normale sortiment fra Royal Greenland og Lilleholm, ligesom vi har Greenland Ice, og tørret tang og torsk i strimler fra Sisimiut. Vi kunne sælge meget mere af de grønlandsk producerede produkter, hvis vi havde muligheden. Vores kunder efterspørger dem i høj grad. Desværre er der for lidt udbudt til salg, siger administrerende direktør Per Steen Larsen fra Pisiffik i forbindelse med, at supermarkedskæden netop har købt 21 tons sydgrønlandske kartofler.

- For vores kunder betyder det meget, at vi igen i år kan tilbyde grønlandsk producerede kartofler. Vi ved, at det er et højdepunkt for mange, når de første kartofler kommer i vores butikker, siger Per Steen Larsen.

Sommerens hårde tørke i Sydgrønland er også gået ud over kartoffelhøsten:

- Grundet den manglende regn er kartoflerne lidt mindre end normalt, men smagen og kvaliteten er den samme, mener Per Steen Larsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar