13. oktober 2015

Søpindsvin på nettet

Ny hjemmeside er med i jagten på nye fiskeprodukter

Royal Greenland ser nye muligheder
 i søpindsvin. Foto: Tor H. Evensen, NOFIMA
En ny nordisk platform skal hjælpe blandt andre Royal Greenland med at afdække mulighederne for kommerciel fangst af søpindsvin.

Royal Greenland er deltager i Projekt Urchin, der er et netværk for fagfolk fra Norge, Island, Irland, Skotland og Grønland. Netværket har fået EU-midler til at afdække fiskerimetoder, forvaltning, forædling, logistik og administration af fiskeri efter søpindsvin i Norden.

Biolog Nikoline Ziemer, der er udviklingsleder i Royal Greenland, deltager i projektarbejdet og fortæller på Royal Greenlands hjemmeside, at projektet netop har søsat en hjemmeside, der skal formidle resultaterne..

- Projekt Urchin er delt op i seks arbejdspakker. Hver arbejdspakke har et mål, hvor deltagerne i de forskellige grupper skal formidle, hvordan man henholdsvis fisker hensigtsmæssigt, opbevarer fangster, opdrætter og hvordan man får produktet ud til markedet, siger Nikoline Ziemer og siger endvidere:

 - Arbejdspakkerne skal munde ud i guidelines til at til at komme i gang med fiskeri, muligheder for opdræt af søpindsvin og logistiske udfordringer, som eventuelle aktører skal være opmærksomme på, hvis de går i gang med at fiske efter søpindsvin.

 Arbejdsgruppens første opgave er at kortlægge søpindsvinenes årscyklus.

Projektet giver Grønland værdifulde samarbejdspartnere, der har erfaring med fiskeri efter søpindsvin og med forskere der har stor viden om søpindsvin, siger Nikoline Ziemer.

Urchin-projektet skal vare frem til 2018.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar