23. oktober 2015

Mænd og maskiner

Nye snekastere til Station Nord

Sommerstemning på Station Nord. Foto: Øveraasen
Kongerigets yderste forpost - Station Nord i Nordøstgrønland - fik i sommerens løb nye snekastere, så den 1800 meter lange landingsbane kan holdes fri for sne.

Maskinerne, der er på størrelse med en middelsvær mejetærsker, blev leveret af det norske firma Øveraasen, der er specialister i den slags grej. Det fortæller man mere om på firmaets hjemmeside, for man er selvfølgelig stolt over at være leverandør til et af det danske forsvars mest snebelastede tjenestesteder.

Mandskabet og hundene på Station Nord tjekker
det ny grej. Foto: Øveraasen.
Snekasterne blev leveret i sommerens løb, og Øveraasens mandskab tilbragte tre dage på Station Nord, hvor personellet blev instrueret i brugen. Der blev også taget billeder, og, som det ses, var vejret ganske glimrende.

Udover de to maskiner til Station Nord har Øveraasen også leveret en snekaster til Forsvarets Vagt i Mestersvig.

Station Nord ligger på Prinsesse Ingeborg Halvø i Kronprins Christians Land i det nordøstlige hjørne af Grønland, kun 933 km fra Nordpolen. Det primære formål med stationen er at holde landingsbanen og indkvarteringsfaciliteterne klar året rundt til Forsvarets enheder, ikke mindst Slædepatruljen Sirius og Luftgruppe Vest. Stationen er fast bemandet med fem mand.

Læs mere om Station Nord.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar