20. oktober 2015

Konference om kommerciel forskning

Grønland vil tjene penge på videnskab

Videnskab kan blive big business i Grønland.
Naalakkersuisut, Grønlands Naturinstitut og Greenland  Business vil gerne have belyst mulighederne for at tjene penge på forskning i Grønland. Derfor inviterer de tre parter til en konference 17. - 18. november i Katuaq.

I invitationen til konferencen hedder det blandt andet:

- Konferencen skal belyse de muligheder der er for at grønland kan opnå et (større) kommercielt udbytte af forskningsaktiviteterne i vores land. Vi skal væk fra vanetænkningen om, at forskning er noget fremmed, som ikke interesserer os og som vi ikke blander os i. Vi skal fremhæve tanken om, at det grønlandske samfund kan få gavn af forskning og uddannelse på højeste niveau. Vi skal fremme iværksætteri baseret på teknologisk udvikling og forskerkompetencer. Vi skal se mulighederne som åbner sig for os i et fremtidigt videnssamfund i ’frontier’-regionen Arktis.

Under konferencen vil der være en række oplæg, med forskellige temaer. Publikum inviteres til at stille spørgsmål, eller debattere med oplægsholderne efter hver session. Konferencen er primært henvendt til politikere og beslutningstagere, embedsfolk og folk som til dagligt beskæftiger sig med forskning. Men også til studerende og andre interesserede. Konferencen foregår på dansk og engelsk med oversættelse til grønlandsk.

Læs indbydelsen til Commercialation of Science in Greenland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar