6. oktober 2015

Send tørt tøj

Forsvaret gik ned på udstyr

Infanterisoldaterne fik kærligheden at
føle i Mestersvigs våde tøsne. Foto: Forsvaret.
- Danske hærsoldater skal ikke vandre rundt i Grønland. Det har de hverken udstyr eller træning til.

Det siger chefen for Arktisk Kommando i Nuuk til Berlingske Tidende efter forrige uges store øvelse i Grønland, Arctic Response 2015, hvor kommandoen prøvede kræfter med både redningsaktioner og miljøindsats i det omskiftelige grønlandske efterårsvejr.

I Mestersvig konstaterede 2. Brigades operationsofficer, kaptajn Jesper Simonsen, at hans kolleger fra Gardehusarregimentet manglede elementær udrustning som ordentligt uldundertøj, bedre kommunikationsudstyr og oppakningssystemer for at kunne operere i sne i fjeldet.

- Vi er udfordret både af klimaet og terrænet. Men hvis regeringen og forsvaret vil prioritere, at vi skal kunne løse opgaver heroppe, så kunne man sende to-tre delinger til træning heroppe hvert år, sagde han efter øvelsen.

Øvelsen har givet Arktisk Kommando gode erfaringer, som kan bruges, når man om kort tid barsler med en omfattende analyse af muligheder og behov for nye kapaciteter til overvågning af Grønland.

- De erfaringer, man selv gør, er dem man husker bedst. Også på den led var det udmærket, at måske 150 mennesker, der ikke har været her før, fik personligt syn for sagn om klimaets betydning og kan tage de erfaringer med hjem – om ting, der ikke virker, om tøj, der er forkert. De, der skal udpeges til Arktisk Beredskabsstyrke, skal have udstyr, der er egnet og træning til opgaverne,  siger Stig Østergaard Nielsen til Berlingske Tidende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar