19. oktober 2015

Grønland bliver grønnere

Planer om kunstgræsbaner i de største byer

Et samarbejde mellem DBU og GBU åbner op for
 kunstgræs på blandt andet det grønlandske
nationalstadion i Nuuk. Foto: Wikimapia
Grønlands Boldspil-Union (GBU) og Dansk Boldspil-Union (DBU) er blevet enige om at give fodbolden i Grønland et løft, hvor man først og fremmest ønsker at skabe en markant fremgang antallet af spillere, dommere og frivillige og på sigt sikre et grønlandsk medlemskab af FIFA og UEFA. Aftalen indebærer også, at der skal anlægges kunstgræsbaner til fodbold i de større grønlandske byer, skriver DBU i en pressemeddelelse.

- Grønlandsk fodbold er naturligt belastet af de udfordringer, is, sne og kulde fører med sig, siger DBU-formand Jesper Møller og påpeger, at en af de vigtigste opgaver er at skabe gode baner og et godt fundament for fremtiden i den arktiske nation.

 - Det kræver, at vi giver børn og unge mulighed for at spille i hele landet, og derfor arbejder vi på at anlægge 4-6 fullsize kunstgræsbaner rundt omkring i Grønland, så de kan spille fodbold på et meget bedre underlag - for det er ikke en mulighed, som det er lige nu, siger Jesper Møller.

Selvom samarbejdet mellem DBU og GBU giver bolden op for udviklingen af grønlandsk fodbold, så kræver det, at der er nogen der spiller med, fortæller formanden for GBU, John Thorsen:

Det kræver, at vi får et stærkt samarbejde op at køre med civilsamfundet, erhvervslivet og organisationer i hele Grønland. Det er en svær opgave at løfte alene, så vi skal have hjælp udefra, men aftalen er et rigtig godt udgangspunkt for at få interessen for fodbold til at blomstre, så Grønland kan blive en del af det europæiske fodboldmiljø, siger den grønlandske fodboldformand og giver dermed bolden op til et samarbejde med erhvervslivet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar