22. december 2017

ABN skaber udvikling og resultater

Julehilsen fra Netværksbestyrelsen

Poul Hededal, formand for Arctic Business Network.
Kære kolleger, samarbejdspartnere og venner

Arctic Business Network har nu i snart 11 år været eksponent for en forretningsmæssig og bæredygtig tilgang til den arktiske udvikling. Med succes vil jeg endda mene.
Vi har bidraget til udviklingen med dyb forståelse for de kulturelle og geografiske forskelle og bidraget til, at det er blevet nemmere at drive forretning i Arktis.

Det er ikke noget, man skaber på en dag, men et langt sejt træk. Et godt eksempel er sammenlægningen af det grønlandske GER-register og det danske CVR-register. En administrativ lettelse, som Arctic Business Network allerede gjorde opmærksom på behovet for ved vores erhvervskonference i Nuuk i 2014.

Synlighed i debatten har i flere år været et vigtigt fokuspunkt for bestyrelsen. Også disse bestræbelser er lykkedes. Det mærker vi i det daglige, hvor vi får flere og flere henvendelser om at deltage i konferencer og symposier. Politikere, beslutningstagere og medier lægger vægt på, hvad Arctic Business Network mener.

Der har selvfølgelig været små hump på vejen. I sommerferien måtte vi med beklagelse modtage Ellen Arnskjolds opsigelse som netværksleder. Heldigvis har vi fået en ny netværksledelse på plads i form af ægteparret Helle Rathke Andersen og Anders Læsøe, der med bopæl på hver sin side af Atlanten bliver et stort aktiv for det fremtidige arbejde i netværket.

De to er netop nu ved at lægge sidste hånd på programmet for 2018. Forinden er gået nogle måneder med et stærkt fokus på medlemmernes behov og ønsker. Blandt andet er der holdt en stribe møder og samtaler med medlemsvirksomhederne på tomandshånd, så vi kan danne os et godt indtryk af medlemmernes ønsker til det fremtidige arbejde.

På generalforsamlingen i Nuuk i maj besluttede vi, at vi gerne vil sætte mere fokus på udviklingen i Island. Strategisk er Island et godt nyt fokusområde for netværket og samlet kan vi gøre en forskel og få engageret gode kræfter og potentielle forretningsforbindelser. I den forbindelse vil vi gerne i løbet af 2018 arrangere en delegationsrejse til Island. Målet med turen skal blandt andet være at identificere forretningsmuligheder for netværket og videreudvikle relationerne mellem netværkets eksisterende medlemmer. Vi vil også gerne udvikle og udbygge relationerne til andre netværk i Island, og vi ønsker at hverve nye medlemmer i Island.

En forudsætning er dog opbakning fra medlemmernes side – i første gang til at deltage i planlægningen af turen, og jeg kan derfor kun anbefale, at man melder sig til sekretariatet, hvis man vil være med til denne satsning.

Netværket vil i 2018 som vanligt gennemføre en række netværksmøder med udgangspunkt i aktuelle problemstillinger og med udgangspunkt i fokusgruppernes arbejde. Bestyrelsen vil opfordre alle, der brænder med en ide til et netværksmøde til at henvende sig til sekretariatet.

Rigtig god jul og godt nytår til alle.

På bestyrelsens vegne
Poul Hededal, formand

Red. anm.: Også nyhedsstrømmen holder jul. Bloggen vender tilbage med flere arktiske erhvervsnyheder efter nytår. God jul og godt nytår. Mvh. redaktøren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar