20. december 2017

Farvel til Lynx

Goddag til Seahawk

Seahawk blev mandag taget i officiel brug ved en
 ceremoni på havnen i Reykjavik. Foto: Forsvarsgalleriet
For et par uger siden sagde militæret farvel til Tulugaq, den sidste af de navnkundige "små" inspektionskuttere, og i denne uge blev det så til et farvel til de ikke mindre legendariske Lynx-helikoptere, der siden 1980 har været fast installeret på inspektionsskibene ved Grønland og Færøerne.

Lynx-helikopteren. der i en lang årrække var verdens hurtigste helikopter, i Søværnets blå farve har været en kær gæst i mange grønlandske byer og bygder - og mangen en skibbruden har kunnet takke Lynx'en for, at de er i live i dag.

Lynx på arbejde ved Daneborg.
Foto: Forsvarsgalleriet
Seahawk-helikopteren, der nu afløser Lynx, er noget større og Lynx-helikopteren overlegen med hensyn til rækkevidde, løfteevne og ikke mindst evnen til at se og finde skibsbrudne personer, hvilket giver et løft af SAR-kapaciteten i Arktis.

Seahawken er en stærkere og mere robust helikopter end forgængeren, og ikke uvæsentligt har den en meget stor udholdenhed. Det er af afgørende betydning i et område, hvor afstandene altid er store.

Seahawk er i stand til at lande på både de store inspektionsskibe af Thetis-klassen samt de mindre inspektionsfartøjer af Ejnar Mikkelsen-klassen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar