18. december 2017

Ingen interesse for olie

Olieselskaberne holder sig væk fra Grønland

Olieselskabet Cairn har tidligere ledt
 efter olie ved Grønland. Foto: Cairn
Fredag den 15. december 2017 udløb fristen for ansøgninger til olie- og gasudbudsrunden for Baffinbugten. Der var ved deadline kl. 9:00 lokal tid i Nuuk ikke modtaget nogen ansøgninger, meddeler Naalakkersuisut.

Det kommer ikke helt bag på Departementet for Råstoffer:

- Den manglende interesse for var forventet på grund af den globale afmatning i efterforskningsaktiviteterne hos olie- og gasindustrien. Det må konstateres, at olieprisen stadigvæk er noget lavere, end den var for blot et par år siden, hvor interessen for olieefterforskning i Grønland var stor, skriver departementet.

Det er departementets vurdering, at den udeblivende interesse i årets udbudsrunde skal ses som et udtryk for tilbageholdenhed hos olieindustrien, som specielt rammer efterforskningen hårdt i en tid med lavere indtægter. Olie- og gasudbudsrunden for Baffinbugten er den næstsidste runde inden for den eksisterende Olie- og Mineralstrategi, som udløber ved udgangen af 2018.

- Det er Naalakkersuisuts ønske at følge strategien, da afvigelser fra strategien kan have en uheldig signalværdi for Grønland som investeringsland, forklates det i pressemeddelelsen fra Naalakkersuisut.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar