10. februar 2016

Vækstfonden positiv til arktisk investeringsbank

Stort behov for investeringer i den arktiske infrastruktur 

Vækstfonden hilser arktisk investeringbank
velkommen, siger direktør Christian Motzfeldt.
Det er god ide med en arktisk investeringsbank, for det er et område med et kæmpemæssige vækstmuligheder Det siger direktør i Vækstfonden, Christian Motzfeldt, i en kommentar til planerne om en arktisk infrastrukturfond, som blev foreslået i januar på årets økonomiske topmøde i World Economic Forum i Davos.

- Der er et stort behov for investeringer i især lufthavne i Grønland. Både turisme og luftfart er vækstindustrier i øjeblikket – og erfaringerne fra Island viser, at det kan betale sig, siger Christian Motzfeldt.

- Investeringer i lufthavne vil også give et lift til andre industrier – ikke mindst fødevaresektoren som har et stort behov for hurtig distribution af friske og lokale fødevarespecialiteter.

- En udvidelse af lufthavnene i Ilulissat og Nuuk vil helt sikkert gavne erhvervslivet og skabe grundlag for yderligere vækst. Investeringer i infrastruktur trækker altid nye investeringer med sig – somme tider på områder som man slet ikke kan forestille sig.

Vækstfond-direktøren stiller sig ikke afvisende over for et samarbejde med en arktisk investeringsbank.

- Vi har gode erfaringer med samarbejdet med internationele investeringsbanker – blandt andet den europæiske og den nordiske investeringsbank.

World Economic Forum i Davos har nedsat en tænketank, der arbejder med investeringer i Arktis. Tænketanken, der hedder Global Agenda on Arctic, har den tidligere norske udenrigsminister Jonas Gahr Støre som formand.

Tænketanken barsler med en såkaldt Arctic Investment Protocol, som er en ikke-juridisk bindende aftale om principper for investeringer i Arktis, som investorer frivilligt kan tilslutte sig.

- Det er helt fint, mener Motzfeldt. 

- Det er logisk, at der er behov for en slags ”code of conduct” – også i Arktis, siger direktøren for den danske Vækstfond.

Vækstfonden er medlem af Arctic Business Network.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar