15. februar 2016

Containerbyen

Arctic Winter Games sætter sit præg på Nuuk
Forberedelserne til Arctic Winter Games
 er i fuld gang. Foto: Sermersooq
I dagene 6. til 11. marts skal Nuuk være vært for de arktiske ungdomslege, Arctic Winter Games. Forberedelserne har været i gang længe - og nu begynder legene også at sætte sit præg på byen.

Containere er i løbet af weekenden blevet placeret rundt omkring i byen, og mange flere bliver sat op i løbet af de næste uger. Billederne viser, hvordan en række containere allerede nu er sat op ved parkeringspladsen ved Nukissiorfiit. Ved alle skisportsstederne vil containerne indeholde waxing-faciliteter, så sportsfolkene kan være sikre på, at deres ski glider bedst muligt under konkurrencerne.

Ved biathlon-banen vil der endvidere være kontor-, tidstagnings-, læge-, sikkerheds- og opbevaringscontainere. Samtidig vil der være opholdscontainere, hvor tilskuere og udøvere kan få varmen og få noget varmt at drikke.

 Demange unge sportsudøvere fra hele den arktiske verden skal bo på Nuuks mange folkeskoler. I forlængelse af skolerne bliver der opsat containere med toilet- og badefaciliteter, og disse vil også være at finde ved konkurrencerne. De mange containere bliver sat op i løbet af de kommende to uger og er lejet af Kommuneqarfik Sermersooq, indtil AWG er afsluttet.

Med knap 2000 sportsudøvere  er Arctic Winter Games den største begivenhed nogensinde i Nuuk. Sidst byen var vært for legene var i 2002, hvor der var cirka 1.000 deltagere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar