23. februar 2016

Folketallet falder fortsat

Trussel mod den grønlandske økonomi
Flere siger farvel til Grønland.
Folketallet falder i Grønland, fortæller Grønlands Statistik.

1. januar 2016 boede der 55.847 personer i Grønland. Det er et fald på 137 personer i løbet af 2015. 

- Folketallet er nu det laveste i 20 år, skriver Grønlands Statistik i den årlige oversigt over det grønlandske befolkningsregnskab.

Samtidig med det samlede fald i indbyggertallet viser statistikkerne også et stigende folketal i Kommuneqarfik Sermersooq. Især stiger antallet af beboere i Nuuk. Alene i 2015 var stigningen på 324 personer og 31 procent af den grønlandske befolkning bor nu i Nuuk.

- Det er et kolossalt værdi tab for hele Grønland, både menneskeligt og økonomisk. Det betyder noget for udviklingen af vores land, for det bliver jo endnu sværere at nå vores mål. For nu skal vi jo importere endnu mere arbejdskraft udefra, siger direktøren for Grønlands Erhverv, Brian Buus Pedersen, til Jens Møllers blog.

Udviklingen er også blevet bemærket politisk. IA-formanden Sara Olsvig siger til Avannerleq.dk , at erhvervslivet og det private initiativ skal udvikles, hvis forholdene skal forbedres i landet, og fra regeringspartiet Atassut siger medlem af Inatsisartut, Steen Lynge:

-- For at hjælpe personer med lave indkomster, skal vi blandt andet se på beskatningen og forhøje personfradraget, så vi på denne måde forbedrer reallønnen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar