26. februar 2016

Konference om affald

Stort behov for forskning i affalds- og spildevandshåndtering i Arktis

Sisimiut skal være vært for konference
om affaldshåndtering i Arktis.
Udviklingen i Arktis skaber nye udfordringer i forhold til affalds- og spildevandshåndtering, forureningsbekæmpelse, menneskers sundhed, forvaltning af forurenet jord og beskyttelse af vandforsyningen. Der er et stort behov for forskning og udvikling af økonomisk overkommelige, robuste og holdbare tekniske løsninger, der sikrer vandforsyningen og miljøkravene i Arktis.

Det mener de hos ARTEK, DTUs afdeling for Arktisk Teknologi, og det er baggrunden for Artek Event 2016, der løber af stabelen 12. - 14 april i Sisimiut.

På konferencen inviterer man industrien, den offentlige sektor, forskere og andre med interesse for emnet til at præsentere, diskutere og udveksle ideer og erfaringer om håndtering af kommunalt og industrielt affald og beskyttelse af vandressourcerne i Arktis.

Konferencens emner omfatter en lang række emner som for eksempel problemerne med ødrift, spildevand i et koldt klima og udfordringer ved ikke kloakerede bysamfund. Alle konferencens temaer kan ses i invitationen på ARTEKs hjemmeside.

Center for Arktisk Teknologi afholder hvert andet år ARTEK Event - en international konference om arktisk teknologi. Konferencen foregår på Tech College Greenland i Sisimiut. ARTEK Event har til formål at belyse aktuelle tendenser, muligheder og udfordringer inden for arktisk teknologi, og dermed bidrage til vidensopbygning, netværksdannelse og mere generelt understøtte den teknologiske udvikling i Grønland. Eventen blev afholdt første gang i 2005.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar