19. februar 2016

Central placering

Farvel til Umanakvej og goddag til Vesterbro

I disse tidligere banklokaler på Vesterbro i Aalborg
vil man fra 1. maj finde Det Arktiske Hus.
Det Grønlandske Hus i Aalborg opsagde sidste år lejemålet på Umanakvej og dermed sluttede en æra i Aalborgs Grønlandshistorie. Huset har holdt til på Umanakvej nær Grønlands Torv siden 1979.

Det Grønlandske Hus flytter til maj ind i lejede lokaler centralt placeret på Aalborgs hovedstrøg, Vesterbro, hvor der er nem adgang med offentlige transportmidler og samtidig mange parkeringspladser i området.

I en overgangsfase frem til indflytningen vil husets funktioner midlertidigt holde til i Tamassa i Aagade ved Aalborgs grønttorv. Tamassa vil fortsætte uændret som cafe og værested for folk med tilknytning til det grønlandske miljø i Nordjylland.

Resten af februar vil det ikke være muligt at købe grønlandske produkter i Det Grønlandske Hus, men fra 1. marts vil forhandlingen af de populære produkter som skibskiks, Figrolls, sødmælkspulver og Araba kaffe ligeledes ske i Tamassa, oplyser Det Grønlandske Hus i Aalborg på Facebook.

Bygningen på Vesterbro kommer til at hedde Det Arktiske Hus. Det Grønlandske Hus kommer til at stå som udlejer og fortsætter sin virksomhed uændret. Men samtidig er det planen, at huset udover DGH's aktiviteter også skal samle landsdelens arktiske aktører i et videnshus, som skal skabe synergi i den nordjyske hovedstads arktiske arbejde.

Lokalerne på Vesterbro har tidligere huset den nu hedengangne Nørresundby Bank.

 (Læs mere om et arktisk hus i Aalborg her.)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar