4. januar 2016

Penge til idrætsfaciliteter

Fond vil bruge 10 millioner kroner på grønlandsk idræt

Lokale- og Anlægsfonden vil støtte
 nye grønlandske idrætsfaciliteter.
Lokale og Anlægsfonden har besluttet at bruge op til 10 millioner kroner på en særlig indsats for udvikling af idrætsfaciliteter i Grønland, meddelte fonden kort før jul.

Beslutningen kommer, efter at fonden har modtaget en stribe konkrete henvendelser om udvikling af nye projektet.

Direktør Esben Danielsen fra Lokale- og Anlægsfonden vil endnu ikke løfte sløret for de kommende projekter:

- Det drejer sig om fem til seks projekter spredt over hele Grønland - og det er projekter for stadion, idræts- og svømmehaller samt et kulturhus. I løbet af foråret vil vi tage stilling til, hvilke projekter der skal støttes.

Svømmehallen Malik i Nuuk er Grønlands første
 kommunale svømmehal og blev i sin tid til i
samarbejde med Lokale- og Anlægsfonden.
- Der er i Grønland nogle ganske særlige muligheder for at lade en overvældende natur indgå i et samspil med nytænkende arkitektur. Det har vi tidligere oplevet stor succes med, og vi glæder os til at samarbejde med de lokale kræfter om udvikling af nye idrætsfaciliteter i Grønland, siger direktøren.

Lokale- og Anlægsfonden er ikke ukendt med grønlandske forhold. En af fondens største successer er svømmehallen "Malik" i Nuuk, der er betegnet som et af verdens smukkeste vandkulturhuse. Malik blev i 2005 belønnet med en sjælden olympisk guldmedalje for arkitektur. Lokale- og Anlægsfonden støttede i sin tid Malik med 12,5 millioner kroner. Siden har fonden været med i etableringen af et ungdomskulturhus i Narsaq, som blev støttet med 2 mio. kr. I de efterfølgende ti år har fokus i højere grad været på mindre aktivitetspladser, multibaner og klublokaler.

Lokale- og Anlægsfondens formål er at udvikle og støtte byggeri inden for idræts- og kulturområdet. Fonden støtter således anlæg inden for idræt, ungdomsformål, teater, musik, film, dans, friluftsliv mv. Støtten kan være i form af direkte støtte, lån eller ydelsesgaranti. Fonden finansieres via tipsmidlerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar