21. januar 2016

Arctic Frontiers diskuterer erhverv

Arctic Frontiers for 10. gang

Formanden for Arctic Frontiers styrekomite, Salve Dahle,
bruger altid konferencen til at lufte sin sælskinds-butterfly.
Erhvervslivet er på dagsordenen, når Artic Frontiers i den kommende uge løber af stabelen i Tromsø i det nordlige Norge. Konferencen er den tiende i rækken.

Arctic Frontiers er et af de vigtigste mødesteder i Arktis. Det skyldes blandt andet den tilknytningen til Tromsø, der ofte kaldes den arktiske hovedstad, fordi blandt andre Arktisk Råd og Arktisk Økonomisk råd har sekretariat her, Derfor har konferencen en ganske særlig gennemslagskraft - og tiltrækker højt profilerede talere.

Årets tema er "Industry and Environment", hvor der sættes fokus på samspillet mellem erhvervsaktiviteter og det arktiske miljø. Også arbejdet i Arktisk Råd vil have fokus på konferencen. Det er i år 20 år siden, at rådet blev dannet - og man har derfor tilegnet en særlig session til Arktisk Råd.

Konferencen byder på mange talere fra politik og forskningens verden. Hovedtalerne er den norske udenrigsminister Børge Brende, den amerikanske Arktis-ambassadør admiral Robert Papp, den finske udenrigsminister Timo Soini og den svenske minister for nordisk samarbejde Kristian Persson, Slovakiets udenrigsminister Miroslav Lajcac samt amerikanske Tara Sweeney, der er formand for Arktisk Økonomisk Råd. Fra Grønland er det Naalakkersoq Vittus Qujaukitsoq, der bestiger talerstolen.

Traditionen tro bliver også dette års konference åbnet af formanden for styrekomiteen gennem alle årene, Salve Dahle, der ved denne lejlighed altid bærer en butterfly af sælskind som hyldest til sælens betydning for de oprindelige folk i Arktis.

Læs mere om Arctic Frontiers.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar