26. januar 2016

IPS til Tromsø

Arktisk Råd koncentrerer sekretariatsfunktionerne

Formanden for IPS, Ethel Blake, bliver budt
 velkommen til Tromsø af direktøren for Arktisk
Råd, Magnus Johannesson på Arctic Frontiers scene.
Foto: Pernille Ingebrigtsen/Arctic Frontiers 2016
IPS - Indigenious Peoples Secretariat - rykkede 1. januar fra København til Tromsø, hvor sekretariatet fremover holder til sammen med Arktisk Råds sekretariat.

Det er der god mening i, for IPS fungerer som sekretariat for de seks organisationer for oprindelige folk, som er permanente deltagere i Arktisk Råd.

Åbningen af det nye sekretariat blev markeret mandag i forbindelse med Arctic Frontiers-konferencen. Blandt andet blev der holdt taler af Norges udenrigsminister Børge Brende og Vittus Qujaukitsoq på vegne af Danmark og Grønland.

Med flytningen af IPS-sekretariatet til Tromsø er Arktisk Råd kommet et skridt nærmere at samle alle sine aktiviteter i Tromsø. Fortsat har rådets seks permanente arbejdsgrupper selvstændige sekretariater, som ligger i forskellige arktiske byer.

Sami Council er en af drivkræfterne i IPS.
De seks organisationer bag IPS er ICC, der repræsenterer inuit-befolkningerne på nordkalotten, Sami Council, der repræsenterer samerne i nordskandinavien, Raipon, der repræsenterer de russiske renavlerfolk i blandt andet Sibirien og Chukotka, Arctic Athabaskan Council og Gwich'in Council International, der begge repræsenterer grupper af oprindelige folk i Nordamerika samt Aleut International Association, der repræsenterer de oprindelige folk på Aleuterne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar