4. januar 2016

Ny miljøaftale på vej

Grønlandsk miljøaffald håndteres i Aalborg

Nordjysk virksomhed hjælper
grønlandske kommuner med miljøaffald.
De grønlandske kommuner har siden 2001 haft en aftale med virksomheden Mokana, der er medlem af Arctic Business Network, om at aftage alt miljøfarligt affald fra Grønland.

Aftalen er i sin tid forhandlet gennem de grønlandske kommuners landsforening, KANUKOKA, men her har Kommuneqarfik Sermersooq for nyligt meldt sig ud. Desuden fusionerede Mokana i 2014 med Reno Nord i Aalborg.

- Det er baggrunden for, at vi i øjeblikket forhandler nye aftaler, oplyser driftschef Claus Espersen fra Reno Nord, efter at flere medier i juleferien har præsenteret det nordjysk-grønlandske samarbejde som en nyhed.

Takket værre samarbejdet bliver omkring 1000 ton miljøfarligt affald årligt håndteret og sorteret i Aalborg. Det drejer sig blandt andet om bly, spildolie, jern og metal.

- Der er ikke tale om, at affaldet kommer til at forurene i Nordjylland, for det er udelukkende sorteringen, vi tager os af. Vi har ekspertisen og samarbejdspartnere over hele verden til at fjerne det giftige materiale - og det benytter vi os naturligvis også af i forbindelse med det grønlandske affald, fortæller Claus Espersen.

Se DR's omtale af samarbejdet mellem Reno Nord og de grønlandske kommuner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar