19. januar 2016

Nytårskur på havnen

Fremtiden for Grønlandshavnen var det store samtaleemne

Netværksleder Ellen Arnskjold hilser på to
af ABN-medlemmerne: Ole Ulriksen fra
Blue Water og Jan Bager fra DC-Supply.
Det er lidt af en begivenhed i det grønlandsk-danske erhvervsmiljø, når Aalborg Havn inviterer til nytårskur.

Det skyldes naturligvis Grønlandshavnen, hvor stort set alt gods mellem Danmark og Grønland passerer - og sådan vil det i hvert fald være frem til 2022, hvor aftalen med Naalakkersuisut udløber, slog administrerende direktør i Aalborg Havn Claus Holstein og bestyrelsesformanden borgmester Thomas Kastrup-Larsen begge fast ved nytårskuren.

Claus Holstein: - Vi styrker forbindelserne til
 de internationale knudepunkter.
- Det er ingen hemmelighed, at det kan se anderledes ud efter 2022, men vi vil gøre alt for at det fortsat giver mening at bruge Aalborg havn. Blandt andet er vi i fuld gang med at styrke trafikken til internationale knudepunkter som Rotterdam og Hamborg, sagde Claus Holstein, der oplyste, at forhandlingerne om Grønlandshavnens fremtid sandsynligvis begynder i 2019, og at man umiddelbart herefter vil vi have et billede af, om Aalborg Havn fortsat er interessant som basishavn for Grønland.

Arctic Business Network var repræsenteret ved nytårskuren af bestyrelsesmedlem Torben Søgaard og netværksleder Ellen Arnskjold samt en god del af medlemsvirksomhederne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar