25. januar 2016

Nyt byggecenter i Tasiilaq

Stark forventer økonomisk vækst i Tasiilaq

Nyt byggecenter i Tasiilaq. Foto: Stark
Stark netop slået dørene op for et nyt byggecenter i Tasiilaq.

Det er stigende økonomisk aktivitet i Tunu - Østgrønland - og ikke mindst udsigten til en ny lufthavn i Tasiilaq, der er baggrunden for det nye byggecenter.

- Der sker meget inden for byggeriet på den grønlandske østkyst, og det er på den baggrund naturligt for os at udvide med et nyt byggecenter. For os er det vigtigt at være lokalt til stede med service, rådgivning og materialer til gavn for de mange lokale professionelle håndværkere og private kunder. Vi ønsker at være tæt på kunderne, forklarer administrerende direktør for STARK Kalaallit Nunaat A/S, Poul Erik Nørnberg.

Der var kø ved åbningen af byggecenteret. Foto: Stark
Byggecenteret i Tasiilaq slog dørene op d. 11. januar 2016, og allerede fra morgenstunden var der kø langt ud på gaden. Tasiilaq, der huser godt 2.000 indbyggere, rummer i forvejen kun få andre butikker, så åbningen af et nyt byggecenter var lidt af et tilløbsstykke. Det store rykind fortsatte hele formiddagen, hvor der også inde i byggecenteret var kø til de mange åbningstilbud. Og da dagen var vel overstået, kunne medarbejderne med tilfredshed konstatere, at kasseapparatet havde klinget intet mindre end 160 gange.

 - Vi har kun hørt positivt om det, at vi åbner butik i Tasiilaq. Det er meget begrænset, hvad der er af butikker i byen i det hele taget. Indtil videre er vi kommet godt i gang, men vi skal også lære byen og kunderne at kende. Når vi hen over forår og sommer får tilpasset sortimentet, så tyder alt på, at det nok skal blive en succes, fortæller salgsdirektør for Strark Kalaallit Nunaat, Mads Peter Madsen.

Det er  ikke uden udfordringer at drive byggecenter på den grønlandske østkyst. Tasiilaq kan nemlig kun besejles i perioden fra fra juni til november.

Poul Erik Nørnberg understreger, er det er noget, som koncernen allerede har mange års erfaring med:

- Flere af vores byggecentre heroppe ligger i lukketvandsbyer, og vi har desuden en god viden om de lokale forhold, logistikken og markedet heroppe at trække på. Der er ansat en lokal butikschef, Poul Bach, med kendskab til både branchen og de lokale forhold. Han har gennem en årrække været bosat med familien i Tasiilaq, og sammen med endnu en lokal medarbejder står han klar til at servicere de lokale kunder. Jeg er derfor overbevist om, at det nye byggecenter nok skal blive en succesfuld samarbejdspartner, der kommer til at yde god hjælp til kundernes byggeprojekter, store såvel som små, siger Nørnberg.

Stark Kalaallit Nunaat er medlem af Arctic Business Network.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar