11. januar 2016

Nyt samarbejde skaber vækst

Erhvervsudvikling i Nuuk 

Fra Kommuneqarfik Sermersooq er det fra højre
 projektleder Christian Dyrbjerg Andersen, stabschef
Hans Henrik W. Johannsen og direktør i Forvaltningen
for Anlæg og Miljø Mike Jakob Kristiansen.
Fra CLS er det fra venstre Allan Næs Gjerding,
Aalborg Universitet og Peter Høy, projektdirektør i CLS
Center for Logistik og Samarbejde har netop indgået en aftale med Kommuneqarfik Sermersooq, hvor CLS i løbet af 2016 skal gennemføre et projekt, som skal komme med konkrete forslag til erhvervsudvikling i Nuuk-området.

- Vi er vældig glade for aftalen, hvor vi skal komme med forslag til, hvordan Kommuneqarfik Sermersooq udnytter vækstaksen mellem lufthavnen og den nye havn i den grønlandske hovedstad til at skabe vækst i erhvervslivet, siger projektdirektør Peter Høy fra CLS.

Projektet består af tre faser, der alle skal gennemføres i løbet af 2016.

- Nu går vi i gang med en interviewrunde med samtlige involverede. Senere på året holder vi en række workshops og sidst på året er vi så klar med en pallette af planer, der kan implementeres, fortæller projektdirektøren.

Baggrunden for projektet er det nuværende arbejde med Sikuki Harbour - Nuuk Havn, som netop er i gang med en større havneudvidelse, som afleder en lang række infrastrukturinvesteringer i og omkring havnesystemet – investeringer som kommunen skal gennemføre. Hertil kommer planerne om udvikling af en erhvervsramme i og omkring lufthavnen i Nuuk. Fokus for projektet er derfor især at se på mulighederne i vækstaksen Nuuk Lufthavn og Nuuk Havn og dermed havn og lufthavn som løftestang for erhvervsudvikling.

Center for Logistik og Samarbejde, der blev stiftet i 2014, holder til på Aalborg Havn og tilbyder kompetent erhvervsviden fra forskningsområdet inden for logistik- og samarbejde til eksisterende og nye virksomheder. I samarbejde med Aalborg Universitet indhentes den nyeste viden fra forskningsfeltet, der omsættes til konkrete projekter, og som implementeres i virksomheder.

CLS er medlem af Arctic Business Network.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar