15. september 2015

Ny regering på Færøerne

Vil arbejde for ny forfatning

Aksel V. Johannesen. Foto: Folketinget.dk
Færøernes ny lagmand Aksel V. Johannesen fra Javnedarflokkurin (Socialdemokraterne) præsenterede mandag sin ny regering, der udover Socialdemokraterne består af partierne Republikanerne og Uafhængighedspartiet.

I regeringsgrundlaget fremgår det, at regeringen vil arbejde for en folkeafstemning om en farfatning for Færøerne. Desuden vil regeringen arbejde for skattelettelser for de laveste og mellemindkomst-familierne samt et smidigere boligmarked. Herudover arbejdes der på en fiskerireform.

Den ny regering består af lagmand Aksel V. Johannesen, Socialminister Rigmor Dam, Kultur og undervisningsminister Eydgunn Samuelsen og indenrigsminister Henrik Old, alle Socialdemokraterne, Fra Republikanerne deltager fiskeriminister Høgni Hoydal, finansminister Kristian Háfoss og sundhedsminister Sirid Stenberg. Fra Uafhængighedspartiet bliver det erhvervsmanden Poul Michelsen, der bliver ny erhvervs- og udenrigsminister.

Spørgsmålet om homoseksuelles rettigheder, der var en væsentlig del af valgkampen, indgår ikke i regeringsgrundlaget, men der er indføjet en passus om, at regeringspartiernes medlemmer er frit stillet i etiske spørgsmål.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar