4. september 2015

Grønlands erhvervsliv samarbejder med folkeskolen

Målet er at få de unge til at træffe et kvalificeret uddannelsesvalg

CSR Greenland vil hjælpe grønlandske unge
til at vælge den rigtige uddannelsesvej.
”Virksomhederne ud i skolerne – skolerne ud i virksomhederne” er titlen på et nyt projekt, som CSR Grønland netop har søsat.

- Baggrunden for projektet er kort fortalt den økonomiske og demografiske udvikling i Grønland de kommende år, hvor der vil være endnu mere brug for veluddannede unge. En række virksomheder oplever udfordringer med at rekruttere fagligt veluddannede medarbejdere, og på trods af en positiv tendens på uddannelsesområdet, er der stadig en stor gruppe unge, som ikke påbegynder en uddannelse efter folkeskolen. Den situation har fået medlemsvirksomhederne hos CSR Greenland til at spørge sig selv og hinanden, hvordan vi som erhvervsliv kan bidrage til at løse den store opgave, fortæller Pia Bang Christensen fra CSR Greenland.

Målet er at få eleverne i de grønlandske 8. og 9. klasser til at fortsætte i uddannelsessystemet og dermed sikre det grønlandske arbejdsmarked veluddannede og højt kvalificeret lokal arbejdskraft.

Det skal blandt andet ske gennem en tættere kontakt mellem skoler og erhvervsliv blandt andet gennem virksomhedsbesøg og en såkaldt værktøjskasse til brug i forbindelse med praktik-ophold, så der bliver skabt tætte relationer mellem de unge og erhvervslivet. Aktiviteterne skal gøre det nemmere at træffe et kvalificeret uddannelsesvalg for skoleeleverne og i øvrigt styrke skolernes lærere og vejledere.

Projektet gennemføres i første omgang i frem til Qaqortoq, Paamiut, Sisimiut og Aasiaat i de kommende to år.

Pia Bang Christensen deltager i den kommende uge i den sejlende uddannelsesmesse Seashow 2015, der gæster byerne Ilulissat, Aasiaat, Sisimiut, Maniitsoq og Nuuk. Her vil hun blandt andet deltage i Arctic Business Networks erhvervsmøder, som bliver gennemført i byerne i forbindelse med Seashows besøg.

Læs mere om erhvervsmøderne i forbindelse med Seashow 2015 på Arctic Business Networks hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar