18. september 2015

Fortsat nedgang på Svalbard

Alvorlig udvikling i Store Norske

Nedskæringerne i minedriften på Svalbard
går ud over butikker og lufthavnen
i Longyearbyen. Foto: Wikipedia
Som følge af de faldende energipriser er mineselskabet Store Norske Gruvekompani, der driver kulminer på Svalbard i alvorlig krise. Sidste år før jul blev medarbejderstaben reduceret fra 330 til 260, og selskabet har nu meddelt, at yderligere 150 medarbejdere vil få fyresedlen. Nedskæringerne vil desuden koste 50 medarbejdere hos underleverandørerne.

Nedskæringerne er alvorlige for det lille samfund på Svalbard og vil brede sig som ringe i vandet, mener en bekymret Erna Hagensen, formand i Norsk Arbeidsmandforbund.

- Fyringerne får konsekvenser for flyvepladsen og butikkerne i tillæg til, at mange bliver tvunget til at flytte, siger forbundsformanden til Nord24, der trækker russerkortet og advarer om storpolitiske følger:

- Store Norske er særdeles vigtig for at bevare den norske suverænitet på Svalbard. Regeringen bør være bekymret over udviklingen. Vi ved, at russerne er meget aktive i øjeblikket.

Den norske regering har afsat 500 millioner norske kroner til at sikre den fortsatte minedrift på Svalbard, men der er ingen garantier for fortsat drift udover 2016.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar