26. august 2015

Penge til rubiner

Greenland Venture investerer i rubinmine 

Greenland Venture smider 26 millioner kroner på
bordet for syv procent af rubinminen ved
 Aappaluttottoq nær Qeqertarsuatsiaat. Foto: TNGG
Det grønlandske ejerskab af rubinminen stiger, efter at Greenland Venture i dag for 26 millioner kroner. købte 7 procent af True North Gems Greenland A/S.

 Greenland Venture A/S – der er Selvstyrets investerings- og ventureselskab – har købt 7 procent af aktiekapitalen i True North Gems Greenland A/S (TNGG) af TNGG’s canadiske moderselskab True North Gems. Prisen er 4 millioner. amerikanske dollars, som svarer til cirka 26 millioner danske kroner. 

Greenland Venture havde i forvejen en lille aktiepost på 0,58% af True North Gems Greenland og ejer nu en andel på lidt over 7,5 procent i selskabet, der har koncessionen til at udnytte Aappaluttoq-rubinerne.

– Vi gør det grønlandske aftryk på rubinminen væsentligt større, siger Greenland Ventures direktør, Karsten Høy, der i en pressemeddelelse fortæller, at købet er meget velovervejet.

– Når vi lægger så mange penge på bordet, er det en strategisk og langsigtet investering, forklarer han: Vi tror på rubinminen og på, at virksomheden bliver en god forretning. Det vil vi gerne være en del af.

– Vi investerer for at få andel i udbyttet, når det begynder at komme, siger han, og fortsætter:

– Der er meget få nye initiativer i Grønland, der allerede har skabt så mange nye lokale arbejdspladser som etableringen af rubinminen. Vores investering er også med til at sikre dem og skabe endnu flere fremover – både i True North Gems Greenland og hos virksomhedens samarbejdspartnere og leverandører.

Greenland Venture investerer i virksomheder med potentiale for at vokse og skabe nye grønlandske arbejdspladser og vækst. Selskabet investerer både i iværksættere og etablerede virksomheder. Greenland Venture er datterselskab af erhvervsudviklingsselskabet Greenland Holding.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar