10. august 2015

Behersket optimisme

Lyspunkter i konjunkturstatistik

Godsmængderne til Grønland er stigende.
Efter et par år med generelle fald i udviklingen, ser det nu ud til igen at gå opad i den økonomiske aktivitet i Grønland. Det fremgår af Grønlands Statistiks konjunkturstatistik for andet kvartal 2015.

Statistikken viser generelle stigninger på alle indikatorer som for eksempel detailhandlens omsætning, der er steget 1,1 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Godsmængderne til Grønland er steget med hele 4,2 procent.

Der er dog stadig fald i godsmængderne fra Grønland og i bankernes udlån. Det kan være et problem, mener direktør Martin Kviesgaard fra Grønlandsbanken:

- Det går stadigvæk relativt langsomt. Der skulle gerne komme mere gang i Grønlands økonomi. Det er jo forventet at der vil være en lille bedring i år i forhold til sidste år, men jeg synes ikke at man i statistikken kan se nu, at det er noget der er slået fuldt igennem. Men lad os nu se, når vi kommer et kvartal eller to, om der ikke er et bedring, siger Kviesgaard til KNR.

Bankdirektøren hæfter sig især ved, at importafgifterne på biler er fordoblet i forhold til andet kvartal sidste år. Der er altså blevet solgt væsentligt flere biler i Grønland - og det afspejler en vis økonomisk optimisme.

Se Grønlands Statistiks konjunkturstatik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar