4. august 2015

Arkitektkonkurrence i Ilulissat

Aftale om isfjordcenter underskrevet
Isfjorden ved Ilulissat får et center.
Nu skal en række internationale arkitekter konkurrere om et bud på, hvordan det kommende isfjordcenter ved Ilulissat skal se ud.

Qaasuitsup Kommune, Grønlands Selvstyre og Realdania har netop underskrevet en partnerskabsaftale om et kommende isfjordcenter ved Ilulissat nord for isfjorden Kangia, der er optaget på UNESCO’s liste over verdensarv.

- Isfjordsprojektet vil tilføre verdensarvsområdet yderligere værdi, og samtidigt blive en spændende og attraktiv arbejdsplads. Det vurderes, at isfjordscentret rummer stort potentiale for isfjorden og Ilulissat som turistdestination. Det forventes, at 17.000 gæster vil besøge centret hvert år. Det vil både fungere som mødested for lokale beboere og for de internationale klimaforskere, stats-ledere og andre, der jævnligt besøger Ilulissat, hedder det i en pressemeddelelse fra Realdania.

Besøgscentret bliver placeret i landskabet mellem byen og isfjorden – et spektakulært sted, hvor verdens klimaforandringer sætter sine tydelige spor. Centret skal formidle stedets historie, udvikling og betydning – og bl.a. fortælle historien om klimaforandringernes betydning. Ud over selve Isfjordscentret skal der etableres en ny gangforbindelse, så man kan bevæge sig mellem byen og centret.

Med Isfjordscentret lægges der op til en bygning af en beskeden størrelse opført i respekt og samspil med naturen på stedet. Samtidig er målet at skabe en bygning, hvor arkitektur og udstilling i verdensklasse understøtter Ilulissat som turistattraktion.

 Hvordan stregerne præcis skal slås bliver afgjort i forbindelse med en international arkitektkonkurrence, som netop er sat i gang. Resultatet vil blive offentliggjort i juni 2016.

Realdania støtter det kommende isfjordcenter med 75 millioner kroner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar