27. august 2015

Finsk julemand truet af konkurs

Den finske julemand skylder i skat

Vogt Dem for efterligninger. Den rigtige julemand
kommer som bekendt fra Grønland.
Foto: Santa Claus Foundation
Økonomiske problemer er ikke ukendte for julemanden. Der er med skiftende held gjort adskillige forsøg på at hjælpe den ægte og grønlandske julemand på fode rent økonomisk, men hver gang er det strandet på, at virksomheden dybest set er en gavebod.

Nu kan grønlænderne så glæde sig over, at den også er gal med den finske kopi af julemanden.Tilbagegang i den finske økonomi har nemlig ramt selskabet Dianordia Oy, som tilbyder børn fra hele verden mulighed for at møde julemanden i den finske by Rovaniemi, skriver Bloomberg Business.

Problemerne for selskabet begyndte, da turister fra Grækenland, Italien, Spanien og Rusland stoppede med at besøge Julemanden. Ikke fordi børnene ikke længere tror på ham, men fordi den økonomiske krise har fået turisterne til at blive hjemme.

Det finske julemandsselskab skylder 200.000 euro - godt halvanden millioner kroner - i skat.

- Vi er endnu ikke gået fallit og håber på en løsning, siger en talsmand for julemandsselskabet.

Måske den finske julemandskopi skulle skrive en ønskeseddel og sende den til den rigtige julemand, selv om den grønlandske original næppe kan finde andet end en højlydt "Hohoho" og et sarkastisk "Been there, done that" som hjælp til finnerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar