9. januar 2015

Nyt medlem i ABN

Center for Logistik og Samarbejde bygger bro mellem forskning og forretning

Center for Logistik og Samarbejde holder til i Royal
Greenlands tidligere administration ved Grønlandshavnen
i Aalborg.
- Der kommer til at ske en masse. Vi arbejder blandt andet med den intelligente havn – og så har vi et stort fokus på Arktis i og med, at Aalborg Havn er porten til Grønland.

- Kort fortalt skal vi formidle viden fra universitetet til erhvervslivet og sikre, at forskningsresultaterne omsættes til praktisk forretning og bundlinje. Det siger direktør Peter Høy om Center for Logistik og Samarbejde, der netop er blevet medlem af Arctic Business Network.

Virksomheden, der gik i luften hen over sommeren, holder til på Aalborg Havn i Royal Greenlands gamle administrationsbygning i Østhavnen.

- Det er jo en kendsgerning, at forskere og forretningsfolk ofte har en forskellig tilgang til viden. Forskerne skal først og fremmest producere valid viden, der holder hele vejen, mens forretningsfolk sagtens kan nøjes med en 80/20-løsning, siger Peter Høy.

Direktør Peter Høy vil bygge bro
mellem forskning og forretning.
- Her kommer vi ind i billedet og kan facilitere samarbejdet mellem forskerne og virksomhederne – og ikke mindst virksomhederne imellem. Vi kan tilbyde en neutral grund, hvor man kan samarbejde mellem konkurrenter og på tværs af sektorer. Centret tilbyder også at huse netværksarrangementer – og blandt andre Arctic Business Network har holdt sine seneste to møder i Aalborg på Center for Logistik og Samarbejde.

- Vi er et mødested, der skaber synergi og sikrer effektiv gennemførelse af projekter, siger Peter Høy, der satser på et hus fyldt med initiativ og spændende ideer.

I efteråret åbnede Business Aalborg – Aalborg kommunes erhvervsafdeling – en filial i Center for Logistik og Samarbejde. Dengang sagde Thorkild Lauridsen fra Arctic Consensus blandt andet:

- Vi vil være til stede, der hvor tingene sker - og havnen er et kraftcenter i forhold til Arktis. Både universitetet og en række af Arctic Business Networks virksomheder ligger i området.

Overordnet set skal Center for Logistik og Samarbejde drives kommercielt ud fra et ønske om overskud og vækst. Overskud skal geninvesteres i projekter og lokal vidensopbygning. Opstarten finansieres af Aalborg Havn. Centrets såkaldte Advisery Board tæller medlemmer fra Aalborg kommune, Region Nordjylland, erhvervslivet og brancheorganisationen Danske Havne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar