15. januar 2015

ABN sætter fokus på grønlandske media

Årets første møde i Arctic Business Network 

Grønland har to landsdækkende aviser,
der begge udkommer en gang om ugen.
- Det grønlandske mediebillede er ikke mangfoldigt. Det sagde Naimah Hussain, journalist, adjunkt og ph.d-studerende, på årets første møde i Arctic Business Network. Naimah Hussein arbejder på den grønlandske journalist-uddannelsen på Ilisimatusarfik, hvor hun også er i gang med et ph.d-projekt om de grønlandske media.

Hun tegnede et billede af en samlet mediebranche, der er trængt på ressourcer og mangfoldighed. De grønlandske medier er meget konkurrenceudsatte – blandt andet på internettet fra DR og andre danske media.

Naimah Hussain. Foto: Linkedin
På grund af ressourcesituationen har de grønlandske media store udfordringer med at være dagsordensættende og typiske småsamfundsproblemer med få kilder, amslængdeprincippet og begrænsede muligheder for kritisk journalistik.

Naimah Hussain blev sekunderet af Jan Boman, kommunikationsrådgiver med mange års erfaring i Grønland. Boman kom med gode råd til, hvordan virksomhederne kan bruge medierne.

Med mødet, der foregik i Nuuk, tog Arctic Business Network hul på årets aktiviteter, der byder på netværkets hidtil mest omfattende program. Mødet om de grønlandske media bliver gentaget i København på den Grønlandske Repræsentation i Nordatlantens Brygge mandag den 23. februar kl. 15-17.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar