23. januar 2015

Kan det lade sig gøre?

Foredrag om grønlandske erhvervsmuligheder

Minik Rosing vil komme med sit bud på,
 hvad der kan lade sig gøre i Grønland.
I Grønland kan alt lade sig gøre - og i Grønland kan intet lade sig gøre. Sådan lyder en gammel talemåde, når man i slyngelstuerne diskuterer den grønlandske erhvervsudvikling.

Nu har Det Grønlandske Selskab sat sig for at undersøge, hvad der egentlig kan lade sig gøre i Grønland.

Selskabet har derfor inviteret professor Minik Rosing til at holde et foredrag med titlen "Greenland Perspective - Hvad kan egentlig lade sig gøre i Grønland?" Foredraget finder sted den 12. marts kl. 18.00 til 21.00 hos GEUS, Øster Voldgade 10 i København.

Baggrunden for foredraget er afmatningen af Grønlands forventninger til indtægter fra udnyttelse af mineralske råstoffer, som rejser spørgsmålet: Hvilke muligheder har Grønland for at skabe nye erhverv som kan bringe balance i økonomien og gradvist gøre landet økonomisk selvbærende?

Københavns Universitet og Ilisimatusarfik har i fællesskab startet projektet “Greenland Perspective” som gennem multidisciplinær forskning skal afdække, hvilke muligheder Grønland har for at skabe nye erhverv og udvikle det grønlandske samfund.

Minik Rosing er professor i Geologi ved Københavns Universitet, og formand for bestyrelsen af Grønlands Universitet samt De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland. Han var formand for Udvalget for samfundsgavnlig udnyttelse af Grønlands naturressourcer som udgav rapporten “Til gavn for Grønland” i 2014.

Der er gratis adgang for medlemmer af Det Grønlandske Selskab. Ikke-medlemmer: 30 kr. som betales ved indgangen. Studerende: 20 kr

Ingen kommentarer:

Send en kommentar