25. september 2014

Stor interesse for polar-turisme

Kinesisk turistboom

Stor kinesisk interesse for polar-turisme.
"Kineserne kommer - arktiske interesser og turisme" var overskriften på et møde tirsdag på Nordatlantens Brygge i København. Arrangementet fokuserede især på Vestnordens muligheder for at få del i de lukrative kinesiske turister i fremtiden.

Edward Huijbens, Direktør for Icelandic Tourism Research Institute lagde op til en diskussion om, hvorvidt Vestnorden kan brandes som turistmål over for kineserne.

- Island oplever allerede nu en stor vækst i turisterne fra Kina, for der er et stort marked til den uberørte natur og ikke mindst den særlige arktiske natur. Alle vil gerne se gletcherne, inden de smelter, sagde direktøren.

Nordatlantens Brygge satte fokus på Kina
- Det var et inspirerende oplæg, fortæller netværksleder Ellen Arnskjold fra Arctic Business Network, der deltog i mødet. Arnskjold peger på, at Island i den sammenhæng er begunstiget af en god infrastruktur både internt og eksternt. Edward Huijbens introducerede også begrebet Polar-Turisme, som nærmere beskriver de typer af turister, der søger mod de arktiske egne, og hvorfor de rejser mod de nordlige egne.

 Udover Huijbens var der også oplæg fra den danske kina-forsker, journalist og forfatter Christine Boutrup, der kom med bud på både faldgruber og muligheder i den voksende kinesiske lyst til at investere i blandt andet Arktis.

Mødet på Nordatlantens Brygge var arrangeret af husets erhvervsklub.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar