30. september 2014

Den arktiske forbindelse

Aalborg vil være Europas arktiske hovedstad

Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup Larsen, vil gøre
byen til Europas arktiske hovedstad.
Aalborg har en lang tradition for samarbejde med Grønland - blandt andet i kraft af Grønlandshavnen.

 Det tætte samarbejde udmønter sig nu konkret i Aalborg kommunes nye erhvervsplan for 2015 til 2019, hvor "den arkiske forbindelse" udpeges til at være en af kommunens styrkepositioner på linie med energi, IKT samt transport og logistik.

Styrkepositionerne bliver i erhvervsplanen prioriteret og skal skabe grundlaget for den fremtidige vækst i den nordjyske kommune.

- Forbindelsen til Grønland er en del af Aalborgs historie og DNA - og det giver derfor god mening at arbejde videre med at styrke den arktiske forbindelse, siger borgmester Thomas Kastrup Larsen.

- Virksomhederne i Aalborg og Nordjylland har stor erfaring med samhandel og samarbejde med Grønland. Det har givet virksomhederne specialiserede kompetencer, som giver os en styrkeposition i forhold til samarbejde med hele det arktiske område, siger borgmesteren.

- Derfor vil vi arbejde på, at Nordjylland fortsat skal være porten til det arktiske, og at Aalborg skal være Europas arktiske hovedstad, siger Thomas Kastrup Larsen.

Erhvervsplanen fremhæver, at Aalborgs position som porten mellem Grønland og Europa er konsolideret med basisaftalen på Grønlandstrafikken frem til 2022.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar