19. september 2014

Hammond ønsker danske investeringer

Veloplagt selvstyreformand i Den Sorte Diamant

Naalakkersuisut-formand Aleqa Hammond blev
 interviewet af bogaktuelle Martin Breum. Foto: Else
Olsvig, Tusagassiivik
- Jeg vil gerne invitere det danske erhvervsliv til at interesse sig endnu mere for Grønland. Vi kender jo hinanden og vore traditioner, så det er da kun naturligt, at danske virksomheder investerer i Grønland.

Det sagde formanden for Naalakkersuisut. Aleqa Hammond, da hun torsdag eftermiddag gik på scenen på Det Kongelige Bibliotek i Den Sorte Diamant i København. Her blev hun interviewet af bogaktuelle Martin Breum, der netop har udgivet bogen bogen Balladen om Grønland, der kredser om en mulig grønlandsk udmeldelse af Rigsfællesskabet - og derfor var der også på forhånd store forventninger til netop dette spørgsmål.

Mødet samlede 350 deltagere.
Foto: Else Olsvig, Tusagassiivik
Landsstyreformanden lagde dog op til fortsat samarbejde - og understregede altså, at dansk erhvervsliv er mere end velkommen i Grønland - fortsat.

Aleqa Hammond var i København på vej til USA, hvor hun blandt andet skal indvie den grønlandske repræsentation ved den danske ambassade i Washington. På mødet kom det også frem, at Naalakkersuisut - det grønlandske selvstyre - har planer om at åbne en repræsentation ved den danske ambassade i Beijing til næste år.

- Det er vigtigt at markedsføre Grønland ude i verdenen. Grønland har meget at byde på, sagde Naalakkersuisut-formanden.

Mødet i Den Sorte Diamant var efter amerikansk forbillede et såkaldt "Town Hall Meeting", hvor især studerende kunne få mulighed for at møde og diskutere med en toppolitiker. Mødet var arrangeret i samarbejde med Det Udenrigspolitiske Selskab og havde samlet 350 deltagere.

Har man lyst, kan kan man høre en lydfil fra mødet, der varede en god times tid, her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar