27. marts 2015

Udenrigsministre i Ilulissat

Forbereder COP21 

Isbjergtagne udenrigsministre
ved Ilulissat. Foto: Martin Lidegaard
Udenrigsminister Martin Lidegaard, naalakkersuisoq Vittus Qujaukitsoq og den franske udenrigsminister Laurent Facius har i den forløbne uge holdt møde i Ilussat. Mødet var et led i forberedelserne til den næste klimakonference, COP21, i Paris til december.

- For her i Grønland kan man i bogstaveligste forstand se, hvordan klimaforandringerne ændrer vores levevilkår, og hvilket ansvar der hviler på min generation af politikere. Vi er her også for at drøfte arktiske spørgsmål, blandt andet mulighederne for bæredygtig erhvervsudvikling og salg af sælskind til EU, siger Martin Lidegaard.

Udenrigsministrene snød sig til en hundeslædetur
tidligt om morgenen. Foto: Martin Lidegaard.
De tre politikere fandt også tid til en hundeslædetur tirsdag morgen.

- Stak af tidligt, tidligt her i morges, inden mødestart med fransk og grønlandsk kollega, og nåede kort, men uforglemmelig skøn tur på hundeslæde her i Ilussiat. Smukkere bliver det ikke, afslører udenrigsministeren på sin Facebook-profil.

Det får en læser, Karin Stage Ribe, til at komme med denne syrlige kommentar:

- Han skulle været stået noget før op og fået styr på sit ministerium, så Thule kontrakten var blevet i DK.

Martin Lidegaard er i øvrigt nærmest flasket op med Grønland. Hans far, forfatteren Mads Lidegaard, blev i 1953 præst i Nuuk og sidenhen frem til 1966 tilknyttet Grønlandsministeriet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar