24. marts 2015

Isbjørn i teltet

Vågnede ansigt til ansigt med en bamse

Isbjørnene på Svalbard kan være meget nærgående.
I sidste uge kunne vi fortælle, at borgmesteren i Longyearbyen advarede turister mod at tage til Svalbard for at se solformørkelse. Med 1500 bookninger i forbindelse med begivenheden var grænsen simpelthen nået for, at myndighederne kunne garantere for sikkerheden i de kolde og isbjørn-fyldte omgivelser.

Det var ikke bare tom snak, måtte en tjekkisk turist sande. For mens han sov fredeligt i sin sovepose natten før solførmørkelsen, stod der pludselig en isbjørn i teltet. Bamse hev ham ud af soveposen og tildelte den uheldige tjekke nogle knubs, inden dyret blev skræmt væk af de andre lejrdeltagere.

- Manden fik skader i ansigtet og på sin ene arm, mens bjørnen senere blev skudt, fortæller politiinspektør Sidsel Svarstad til AFP.

Formørkelsesturisterne var af en hel anden type end normale Svalbard-turister

- De var her ikke primært for at besøge Svalbard og Arktis. Andre turister, som kommer hertil, er for langt de flestes vedkommende vel forberedte, siger turistchef Ronny Brunvoll.

- De, som absolut vil ud i naturen skal sørge for at have den rette udrustning og ikke mindst isbjørnesikring, GPS og helst en nødsender, siger Ronny Brunvoll.

Svalbard-Posten fortæller, at de tjekkiske turister havde udstyret i orden, men ikke havde etableret isbjørnevagt i lejren om natten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar