4. marts 2015

Pris for nikkelefterforskning

Efterforskning ved Maniitsoq gav resultat i form af pris


Af Ellen Arnskjold og Jesper Hansen

- And the prize goes to... Chefgeolog Henrik Stendal
 afslører årets prospector. I baggrunden
naalakkersuisoq Anda Uldum.
Det blev North American Nickel, der løb med prisen som årets "Prospector and Developer". Det skete traditionen tro ved Naalakkersuisuts PDAC-reception, som i år fandt sted tirsdag aften.

Det amerikanske nikkel-firma får prisen, der officielt hedder "Prospectors and Developers Award of the Year 2015" for sit arbejde med en meget lovende licens ved Maniitsoq, hvor selskabet er i gang med et større efterforskningsprogram.

Det officielle Grønlands reception var ganske velbesøgt. Receptionen samlede repræsentanter fra en række efterforskningsselskaber, virksomheder i den grønlandske delegation samt officielle repræsentanter. Også Danmarks ambassadør i Ottawa og hans stab på generalkonsultatet i Toronto deltog i receptionen.

En grønlandsk fedstensfigur er det synlige
 bevis på prisen som årets prospector.
Onsdag er PDACs sidste dag. Den grønlands delegationen deltager i et halvdagsseminar under overskriften Mining Innovation.

North American Nickel leder efter efter nikkel og andre forekomster så som kobber og platin i et område nær Maniitsoq. I sæsonen 2014 var 34 mand beskæftiget på sitet, heriblandt en del lokal arbejdskraft, der assisterede med logistik og planlægning. Man kan læse mere om North American Nickels efterforskning ved Maniitsoq her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar