11. marts 2015

Overisning giver problemer

Isen som blind passager

Nuka Arctica nærmer sig Nuuk med voldsom overisning.
Kulden ved den grønlandske vestkyst generer fortsat skibstrafikken.

Da Nuka Arctica kom til Nuuk i fredags var der ekstra last med - mellem 400 og 500 tons is. Vægtmæssigt svarer det til omkring 30 fyldte containere.

Overisningen giver flotte billeder, men desværre kan skibet ikke losses og lastes helt, før en stor del af isen er fjernet. Overisningen driller også kranernes hydraulik, så losningen i Nuuk er gået noget langsommere end normalt.

Der er is overalt på skibet.
- Derfor kan vi desværre ikke sige præcis hvornår Nuka Arctica kan sejle videre med mod Sisimiut, oplyser Royal Arctic Line, der henviser til hjemmesiden for opdaterede sejlplaner.

Det er ikke bare overisning, der giver udfordringer for det grønlandske rederi. Også issituationen op mod Disko-bugten giver problemer..

Overisningen er så voldsom, at RAL
bruger en gravko til at fjerne isen.
- Royal Arctic Line følger situationen intensivt i samarbejde med Arktisk Kommando, Is-centralen og havnene og vi vil på alle hverdage opdatere hjemmesiden med kort nyt om isudviklingen, oplyser RAL.

Der forventes desværre ikke nogen bedring i issituationen de næste fem dage, idet der fortsat vil være meget koldt og kun svag vind i området, hvilket betyder at islægget bliver tykkere og mere udbredt. Hellere ikke på lidt længere sigt (5-10 dage) ses der for nuværende nogen bedring.

Billederne til historien er taget af 1. styrmand Christian Hauboe-Hansen, Arina Arctica.,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar