5. marts 2015

Internet of Things

Den grønlanske delegation har set fremtiden


Af Ellen Arnskjold

Brian Buus Pedersen byder 
velkommen til fremtidsseminar.
Sidste indslag på den grønlandske delegationens program under PDAC 2015 i Toronto bød onsdag på fremtidsseminar på innovationscenteret MaRS.

GA-direktør Brian Buus Pedersen indledte med de meget væsentlige betragtninger omkring Sustainable Mining. Det vil sige en bæredygtig mineindustri i Grønland, som selvfølgelig skal være konkurrencedygtig, opbygge viden og kompetencer, men som grundlæggende bygger på udvikling, der er funderet i en økonomisk, social og miljømæssig udvikling. 

Efter Buus fulgte to paneldebatter:

Paneldebatten introducerede begrebet
 "Internet of Things".
Den første paneldebat havde det bemærkelsesværdige tema: Internet-of-Things, som er et nyt udtryk for, hvordan mange enheder og lag af informationer, procedurer og systematikker kan kobles sammen ved hjælp af teknologisk udvikling.

Ved at koble ting sammen kan opnås effektivitet, øget produktivitet, bedre økonomisk afkast – og et større sikkerhedsnetværk kan udbredes i en produktionsproces. For eksempel hvis man ser på minedrift, er der en lang række positive effekter ved at sætte fokus på at forbinde systemer, som i dag fungerer decentralt og ikke taler med hinanden.

Den anden paneldebat handlede om Green Tech med udgangspunkt i, at miner fremover får skærpede krav til miljø og effektivitet fra myndighedernes side. De krav, som tidligere blev stillet, bliver overhalet af nye højere krav. Det bevirker, at det enkelte mineselskab tinges til at se på nye Green Tech løsninger hos leverandører - for eksempel med fokus på energi- og vandforbrug, oprensning, genanvendelse mm. 

Arrangementet havde samlet 50 deltagere fra den grønlandske delegation og canadiske virksomheder.

PDAC 2015 er forbi - og Ellen Arnskjold sidder i flyet på vej mod Danmark. Det var hermed sidste blogindlæg fra Toronto. Redaktøren takker for indsatsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar