30. marts 2015

I lære hos nordmændene

Oliesamarbejde mellem Grønland og Norge

Norge har mange års erfaringer med olieproduktion.
Nu skal medarbejderne i den grønlandske råstofstyrelse i lære hos nordmændene. Det bliver resultatet af en ny samarbejdsaftale, som Råstofstyrelsen har indgået med det norske Petroleumstilsynet, der svarer til styrelsens teknikafdeling. Aftalen skal sikre medarbejderne praktisk den praktiske erfaring, som endnu ikke kan opnås i Grønland.

- Aftalen indeholder en bred vifte af samarbejdsfelter, hvor vi kan lære af hinandens erfaringer – lige fra at sikre en bæredygtig udvikling til at sikre en effektiv og forsvarlig forvaltning af vores ressourcer, og et gensidig samarbejde om udveksling af kompetencer samt muligheden for oplæring, hedder det i en pressemeddelelse fra Naalakkersuisut.

- Det er en god aftale for os. Petroleumstilsynet har et godt internationalt omdømme, og med deres store erfaring er jeg ikke i tvivl om, at det bliver særdeles udbytterigt for os, siger konstitueret. departemetnschef i Råstofdepartementet, Jørgen T. Hammeken-Holm, og kommer med et konkret eksempel på, hvordan samarbejdet i praksis kan blive:

- Petroleumstilsynet har stor praktisk erfaring med tilsyn af deres oliefelter. Da vi i øjeblikket ikke har den samme mulighed, vil vi sende enkelte af vores teknikmedarbejdere til Norge, så de kan oparbejde praktisk erfaring i tilsyn.

Det er i øjeblikket ikke aktuelle planer om en egentlig udvinding af olie eller gas i Grønland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar