20. marts 2015

Farvel til Umanakvej

Det Grønlandske Hus i Aalborg skal flytte

Nationaldagsfest i Pyramiden på Umanakvej.
Den kommende nationaldagsfest bliver den sidste, som bliver holdt på Det Grønlandske Hus i Aalborgs nuværende adresse på Umanakvej i Aalborgs sydøstlige udkant, meddeler huset i sit seneste nyhedsbrev.

Huset flyttede til adressen i 1979 og har siden været et populært samlingssted for grønlændere og venner af Grønland i det nordjyske.

Endnu har man ikke fundet en ny adresse, men der er opsigelsesfrist på lokalerne på Umanakvej, og det er baggrunden for, at man allerede på nuværende tidspunkt har opsagt lejemålet.

Bestyrelsesmedlem Rimdal Thaarup Høegh holder
 tale i Det Grønlandske Hus i Aalborgs afdeling
i Aagade i det centrale Aalborg.
- Det er et gammelt ønske, der nu går i opfyldelse, siger Rimdal Thaarup Høegh, bestyrelsesmedlem i huset og formand for den grønlandske forening i Nordjylland Ikinngutigiit.

- Lokalerne er ikke længere tidssvarende, sigerThaarup Høegh, der selv har været ansat i huset for mange år siden.

- Dengang var det mest EFG-eleverne, der brugte huset, men i dag bliver det brugt af hele det grønlandske samfund i Nordjylland - og især de mange grønlandske studerende ved Aalborg Universitet.

- Beliggenheden på Umanakvej er fin nok for dem, som bor i Aalborg, men det er besværligt at komme til stedet, hvis man kommer udefra og skal med bus eller taxa til huset. Derfor håber jeg, at det vil lykkes bestyrelsen at finde en mere central placering i Aalborg, siger Rimdal Thaarup Høegh.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar