24. marts 2015

Amputeret Arctic Circle Race

I Grønland bestemmer vejret

Løbsdeltagerne blev evakueret til Sisimiut. Foto: ACR
Årets nok største begivenhed i Sisimiut, Arctic Circle Race, måtte overgive sig til vejrguderne og aflyse løbets tredje-etape på grund af kraftig vind og farlige vejrforhold i det hele taget.

Det var voldsom vind, snefygning og chill-faktor på - 40 grader, der tvang ledelsen af det hårde løb til at kaste håndklædet i ringen.

Umiddelbart efter aflysningen, der skete søndag morgen kl. 7.30, blev campen i Sisimiuts bagland evakueret og deltagerne transporteret til Sisimiut.

- Lejren er nu rømmet og ryddet - for på trods af vejrforholdene rydder vi op efter os, oplyser løbsledelsen på Facebook.

Evakueringen er i gang i fjeldet, mens vindfaktoren
gav temperaturer, der føltes som - 40 grader. Foto: ACR
Favoritten Martin Møller blev vinder af Arctic Circle Race på baggrund af stillingen efter to dages kørsel. Det er hans sjette sejr i løbet.

Hos kvindernes 160-løb vandt tjekken Kamila Borutova, mens Marie Lundblad bliver den bedstplacerede grønlænder med en fjerdeplads. Maliina Abelsen, tidligere naalakkersuisoq og Arctic Winter Games-boss i Nuuk vandt kvindernes 100 kilometerløb, mens Simigaq Broberg og Karen Vindfeld blevforholdsvis nummer to og nummer tre. Vittus Heilmann vandt mændenes 100 kilometerløb, Pavia Tobiassen blev nummer to, mens Ivik Jensen sluttede som nummer tre.

Det var 19. gang, at verdens hårdeste skiløb blev afviklet i baglandet ved Sisimiut. Begivenheden trækker hvert år adskillige internationale skisportsfolk og extremsport-fans til den vestgrønlandske by.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar