3. marts 2015

Greenland is the preferred adress

Hvor er Grønland på vej hen som mineland? 


Af Ellen Arnskjold, Netværksleder Arctic Business Network

PDAC foregår i Metro Toronto Convention Center. 
Bæredygtig minedrift var overskriften for den grønlandske delegations årlige arrangement under PDAC-dagene i Toronto. Arrangementet blev holdt søndag.

Der var indlæg fra de syv mest fremskredne projekter i Grønland: True North Gems (Rubin forekomsten ved Fiskenæsset), North American Nickel (nikkel forekomst ved Manitsooq), Hudson Ressources (White Mountain ved Kangerlussuaq), GME (sjældne jordarter ved Narsaq), Tanbreez (sjældne jordarter i Sydgrønland) og Greenland Ressources (Guldforekomst ved Storø, Nuuk)

Der blev udtrykt bred tilfredshed med samarbejdet mellem projekter og myndigheder. Mange af projekterne har nu været undervejs i mange år, så der begynder at ske noget nu. Projekterne skal til at realiseres. Således meddelte både Flemming Knudsen (Hudson Ressources) og Ironbark (Citronenfjord), at de er meget langt i en proces med at ansøge om udvindingstilladelse, men endnu ikke har søgt.. Greg Barnes (Tanbreez) oplyste, at selskabet allerede har indgivet ansøgningen om udnyttelsestilladelsen.

- Greenland is the preferred adress in the future, som et af mineselskaberne udtrykte det.

Der blev meldt om fremgang i den grønlandske minesektor.
Ved arrangementet blev det også understreget, at samarbejdet mellem Danmark og Grønland er en unik investeringsmæssig alliance, da man drøftede investeringsmulighederne.

Venture North, et canadiske finansieringsinstitut, understreger, at Grønland har en oplagt mulighed for at skaffe kapital til udvikling af projekter. Forholdet til Danmark giver en særlig adgang til at skaffe kapital, så man opfordrer danske pensionskasser, kapitalfonde og investeringsbanker i Norden og Europa til at se nærmere på at udlåne kapital til projekter.

Se flere billeder fra PDAC:

Folkene i GA's stand er klar til en snak med PDAC-gæsterne.
Naalakkersuisuts stand har meget at byde på.
Deltagerne i den grønlandske delegation kan se
frem til travle dage på verdens største råstofmesse.
Et fugleperspektiv over det enorme udstillingsareal.
Hudson Ressources er tæt på at søge
 udvindingstilladelse til minen ved Kangerlussuaq.
Legetøj til store drenge.
Netværksleder i Arctic Business Network, Ellen Arnskjold, blogger dagligt
fra verdens største råstofmesse PDAC i Toronto i Canada. Her holder hun
en guldbarre på 12,5 kilo til en værdi af 2.750.000 kroner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar