4. februar 2014

USA har en plan

Regeringskontorerne skal arbejde sammen

Anchorage er med sine 300.000 indbyggere på størrelse
med Århus - og den største amerikanske by i Arktis.
Obama-administrationen lancerede torsdag en plan for at øge sikkerheden i de arktiske farvande, skriver Reuters.

USA vil styrke samarbejdet mellem de forskellige statslige institutioner blandt andet for at forbedre isvarslerne i området, ligesom der lægges op til en forstærket indsats for at få vedtaget de internationale regler for sejlads i arktis - den såkaldte polarkode i IMO.

Det er tanken, at forsvarsministeriet skal stå for at forbedre vejrudsigterne i de arktiske vande - blandt andet ved at opsende en ny vejrsatellit. I forvejen er den amerikanske marine ved at lægge sidste hånd på en samlet vurdering af besejlingsmulighederne i Arktis ved forskellige scenarier for klimaudviklingen.

Desuden skal handelsministeriet skal lede et program, der forbedrer overvågningen af sejlads i arktis og man skal styrke kommunikations- og udviklingsmulighederne i de små kystsamfund.

- Vores højeste prioritet er at beskytte det amerikanske folk, vores suveræne territorium og rettigheder og de naturlige ressourcer og andre interesser i USA, fremgår det ifølge Reuters af planen, som er en del af præsident Barack Obamas strategi for Arktis, som han annoncerede sidste år i maj.

Planen lægger også op til en aftale med Canada om grænsedragningen i Beauforthavet.

Planen kan ses her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar