27. februar 2014

Arktiske studier på Aalborg Universitet

Nyt studium fokuserer på bæredygtig udvikling

Arktiske Studier fokuserer på
bæredygtig udvikling i Arktis.
Nu bliver det muligt at specialisere sig i Arktis på Aalborg Universitet. Det nordjyske universitet tilbyder fra det kommende studieår uddannelsen Arktiske Studier, der er en specialisering under kandidatuddannelsen Kultur, Kommunikation og Globalisering (CCG).

Den nye uddannelse er en humanistisk- samfundsvidenskabelig pendant til naturvidenskabernes arktiske uddannelser, som blandt andre Danmark Tekniske Universitet udbyder (ARTEK).

- Med det nye tilbud om en kandidatgrad i Arktiske Studier kommer Danmark ikke blot på omgangshøjde med højere uddannelser i Finland, Norge og Canada, men går også skridtet videre, mener lektor Robert C. Thomsen. Han leder CIRCLA, Centre for Innovation, Research in Culture and Learning in the Arctic, der tilbyder den nye specialisering.

Uddannelsen fokuserer som den første på bæredygtig udvikling i det arktiske område set ud fra en kulturel og social vinkel, og er selvfølgelig baseret på den problemorienterede undervisning, som er Aalborg Universitets varemærke.

CIRCLA og den nye uddannelse arbejder tæt sammen med Ilisimatusarfik - Grønlands universitet i Nuuk.

Interesserede kan læse mere om den nye uddannelse her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar