13. februar 2014

50 år i Aalborg

Jubilæum i Ikinngutigiit

Koret er Ikinngutigiits flagskib.
For 50 år siden fik Aalborg en grønlandske forening. De skete den 14. februar 1964, hvor der var stiftende generalforsamling i Ikinngutigiit.

I formålsparagraffen hed det: "Lokalforeningens formål er at samle grønlændere og andre med interesse for Grønland for at vedligeholde det grønlandske sprog og udbygge kendskabet og forbindelsen til Grønland. Dette sker gennem diskussioner, sang, festligt samvær og andre aktiviteter, der ikke har partipolitiske formål."

Den målsætning har Ikinngutigiit, der betyder vennerne, siden levet op til i fulde drag og har været et aktivt og levende samlingssted for grønlændere og andre med tilknytning til verdens største ø - ikke bare i Aalborg, men i hele Nordjylland.

 - Ikinngutigiit samles jævnlig til fællesspisning og social samvær. Vennerne mødes også i stort omfang privat som de har gjort det nu i 50 år. Vi har vores eget kor, der har eksisteret lige så længe som foreningen og gennem årene har koret opnået flotte resultater i grønlandske korkonkurrencer i Danmark, fortæller Rimdal Thaarup Høegh, formand for Ikinngutigiit.

Ikinngutigit-formanden Rimdal Th. Høegh er en god
 kending af ABN, hvor han ofte deltager i møderne
som korrespondent for Sermitsiaq.
 - Koret er vores flagskib - og i firserne var vi endog på Grønlandsturne. Også de grønlandske dage i Tivoli i København har haft besøg af Ikinngutigiit-koret.

Foreningen fejrer sit jubilæum med en reception og en fest for medlemmerne i weekenden.

- Det har ikke været billigt, men vi har været så heldige, at en række virksomheder har ydet os sponsorstøtte på næsten 20.000 kroner til festlighederne, fortæller Rimdal.

 Jubilæumsreceptionen holdes fredag den 14. februar i Tamassa, Ågade 9 i Aalborg mellem kl. 11 og 13. Alle er velkomne - og Rimdal Thaarup Høegh håber på mange gæster.

- Vi er så glade og stolte af vores forening og håber, at den vil være til i mange år endnu, slutter formanden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar