26. februar 2014

Nyt ungdomshus i Sisimiut

Sisimiuts unge skal selv skabe ungdomshuset  

Interessen for streetkultur blandt grønlandske
 unge er voksende. Foto: Mads Pihl/Steen Olsen
Det skater bare deruda’ for virksomheden Urban Greenland Consulting.

Virksomheden, der ejes af Natalia Genét og er medlem af Arctic Business Network, skal stå i spidsen for udviklingen af Sisimiuts nye ungdomshus.

Natalia Genét fra Urban Greenland Consulting
skal udvikle et nyt ungdomshus i Sisimiut.
Natalia Nanét er hyret af Igglo Mountain ApS, der skal stå for driften af ungdomshuset, som project manager. Det betyder, at arbejdet med blandt andet at udvikle udsmykning, møbler og så videre i ungdomshuset er lagt i hænderne på Natalia Nanét.

- Det er planen, at de unge i Sisimiut selv skal være med til at designe, udvikle og fremstille væsentlige dele af ungdomshuset. Det skal ske i en form for skolepraktik, som bliver betydeligt mere nærværende og engagerende end hidtidige former for skolepraktik.

Natalia Nanét er godt kendt med de unge i Sisimiut, hvor hun tidligere har været med til at bygge byens skateboardbane. Sidste år var hun involveret i bygningen af skaterparken i Qinngorput ved Nuuk og er i øvrigt formand for foreningen Urban Greenland, der har til formål at udvikle actionsport blandt Grønlands børn og unge.

Sisimiuts nye ungdomshus skal
ligge smukt ved Spejdersøens bred.
- Der er en stor udvikling i gang inden for streetkultur og actionsport blandt børn og unge i Grønland. Med de lange vintre er det især snesporten, der trækker, men alligevel er også antallet af skatere og bmx’ere støt voksende i de grønlandske byer, fortæller Natalia Nanét.

BJ Entreprise skal bygge det nye ungdomshus.
Qeqqata Kommunia har netop indgået driftsaftale med Igglo Mountain ApS om driften af Sisimiuts nye ungdomshus, der skal stå færdigt 1. august næste år. Undomshuset bygges i øvrigt af BJ Entreprise i Sisimiut, der også er medlem af Arctic Business Network.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar