28. februar 2014

Sisimiut satser på olie

Nye aktiviteter i Nutaaliorfik – Grønlands Innovationscenter

Sisimiut vil uddanne olieriggere i det gamle værft.
Folk fra Sisimiut er kendt for deres store selvbevidsthed og vil gerne være de første på alle områder.

Noget er der om snakken. Blandt andet har byen i mange år haft Grønlands eneste friluftsbad – og i 2006 åbnede Nutaaliorfik - Grønlands første innovationscenter i byens gamle og flotte værftsbygning. Værftet fra 30'erne var i øvrigt Grønlands første skibsværft.

Innovationcentret har haft mange udfordringer , men lever stadig. Men der er plads til flere aktiviteter i den store bygning. Det har fået Qeqqata Kommunia, GA i Sisimiut og det lokale erhvervsråd, der ejer bygningen til at lægge hovederne i blød.

Efter sommerferien slår innovationscentret derfor dørene op for et riggerkursus, som bliver Grønlands første uddannelse inden for olieudvinding. Kurset er udviklet i samarbejde med råstofuddannelsen på KTI-Sisimiut.

- Vi har set på erfaringerne fra Færøerne, hvor man i nogle år har uddannet folk til oliebranchen. I dag er adskillige hundrede færinger beskæftiget i oliebranchen, selv om man endnu ikke har fået en dråbe olie op af den færøske undergrund, fortæller Lars Møller-Sørensen, der er formand for Qeqqata Erhvervsråd og den lokale afdeling af Grønlands Arbejdsgiverforening.

- I Sisimiut har vi en lang tradition for at være ”first-movers”, så da vi ville udvide innovationscentrets fokus er råstofferne og olieindustrien en oplagt mulighed, siger Møller-Sørensen.

Innovationscentret i Sisimiut er på programmet, når Arctic Business Network besøger Sisimiut under delegationsrejsen i slutningen af april.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar